Szerzőknek

 

Portálunk szívesen közöl cikkeket, amennyiben illenek az oldal témájához és szellemiségéhez. Kérjük, amennyiben szeretne nálunk publikálni, írjon az helyiertek@derimuzeum.hu e-mail címre. Az elküldött tartalmakat minden esetben szakmai bizottság felülvizsgálja minőségbiztosítási okokból. Bármilyen helyesbítés a szerzővel való egyeztetés után valósul csak meg.

Felhívjuk minden jövőbeli szerzőnk figyelmét, hogy a közzétételre (többszörözés) a hatályos szerzői jogi törvény minden vonatkozásában érvényes. A szerzői jogokat általánosságban az 1999. évi LXXVI. törvény szabályozza. A törvény alapján védelemben részesül minden olyan egyéni, eredeti alkotás, amely egy vagy több szerző szellemi teljesítményeként jött létre. A szerzőt/szerzőket a mű létrejöttétől kezdve megilleti(k) a szerzői jogok – a személyhez fűződő és a vagyoni jogok összessége. Magyarországon a szerző(k) – pl. író, illusztrátor, fordító stb. – életében, valamint a szerző(k) halálától számított hetven éven át marad érvényben, ha a szerzői jog tulajdonosa másként nem rendelkezik.

A publikációk mérete minimum 4000 karakter. A szöveghez kérünk egy 2–5 mondatos rövid ismertetőt, amely a cikk bevezetője lesz.

Ha a téma megkívánja, a szöveg végére irodalomjegyzék elhelyezhető (ennek az alábbi elemeket kell tartalmaznia: szerző, cím, megjelenés helye, ideje, webes hivatkozás esetén a weboldal címe, letöltés dátuma). Amennyiben szó szerinti idézet szerepel a publikációban, akkor kérjük annak pontos megjelölését oldalszámmal együtt a fentiek alapján.

A képeket külön fájlban kérjük mellékelni. Amennyiben nem saját tulajdonú fotóról van szó, pontos forrásmegjelölést kérünk a képaláíráshoz. A feltöltött képek jogtisztaságáért a szerző felel.